Реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року триватиме з 01 лютого до 09 березня. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 01 березня 2022 року.

Додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання триватиме упродовж  05 – 17 травня включно.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 5 травня 2021 року №498 урегулювано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести  щонайбільше з п’яти навчальних предметів.

Якщо учасник  / учасниця бажатиме скласти більше п’яти навчальних предметів, він / вона зможе зробити це за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість складання додаткових навчальних предметів відрізнятиметься залежно від того, чи є у сертифікаційних роботах завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, адже такі завдання перевіряють екзаменатори, чию працю потрібно оплатити.

Так, у 2022 році, щоб додатково скласти одну з іноземних мов (англійську, німецьку, іспанську або французьку) потрібно буде сплатити 789 грн, вартість складання інших навчальних предметів (історія України, географія, фізика, хімія чи біологія) становитиме 354 грн. Докладніше про реєстрацію для складання додаткових навчальних предметів буде повідомлено 1 лютого.

Щоб зареєструватися для участі в ЗНО потрібно правильно обрати категорію, створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на веб-сайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА», підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти) або надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років).

Звертаємо увагу на те, що комплект реєстраційних документів має містити:

  • оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;
  • засвідчену власноруч копію паспорта громадянина України;
  • засвідчену власноруч копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • за потреби інші документи (медичний висновок про створення про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).