Нещодавно на відділенні дошкільної освіти студентками групи ДО-41 був проведений майстер-клас «Барвисте літо». Четвертокурсниці поділилися своїм досвідом проходження літньої педагогічної практики у закладах дошкільної освіти зі студентками групи ДО-31.

Як розвивати обдаровані дитячі пальчики у зображувальній діяльності показала Василина Маляр. Студентка продемонструвала оригінальні ідеї, нові техніки художнього образотворення. Цікавим досвідом проведення «кольорового тижня» поділилася Анастасія Глова.  А студентки-третьокурсниці продемонстрували свої творчі можливості  у створенні колективної роботи «Моя Україна»; використали з цією метою нетрадиційні техніки та матеріали. Заквітчане яскравими барвами поле квітів, жовтогаряче сонечко та голуб миру ожили на дівочих малюнках. Презентуючи свою роботу, дівчата висловили своє найбільше бажання, спільне для всіх українців –  миру та перемоги нашій країні!

Як розвивати допитливість, виховувати малюків дослідниками розповіли Юлія Рак та Вікторія Яворська. Вони продемонстрували фокуси та сюрпризи, якими влітку дивували дошкільнят.

Справжній святковий настрій створила Марія Кандяк, розповідаючи про особливості підготовки та проведення свят в ЗДО. Серед найцікавіших ідей –  «Свято мильних бульбашок», «Свято батька», «Ми діти твої, Україно» та інші.

З досвідом  організації оздоровлення, загартовування та активної рухової діяльності дітей у закладі дошкільної  освіти влітку поділилась Ярослава Буньо та Марія Арсан. Присутні мали змогу подивитись фрагмент квест-розваги до Дня захисту дітей, проведений Ю.Рак та В.Яворською.

Енергійні та завзяті ведучі Василина Маляр та Соломія Гусар створили по-літньому теплу та веселу атмосферу.  Протягом всього майстер-класу пелюстка за пелюсткою з’являлася яскрава різнобарвна квітка «Літо-2022», яка відтворила дивовижні ідеї, найвагоміші досягнення,  творчий досвід дівчат, здобутий у літній педагогічній практиці. Естафету передано третьокурсницям: «Зробіть, як ми, зробіть краще нас!»

Майстер-клас завершився спільним виконанням гімну дошкілля «Українське дошкілля, живи, процвітай!» (слова Тетяни Лазор, музика Т.Д.Якуніної).

Консультантами-помічниками у підготовці майстер-класу були викладачі педагогіки Л.М. Рондяк та Л.М. Пасіцька.