У  перші дні цього тижня викладачі та студенти нашого коледжу на виховних годинах, бесідах, заняттях історії України знову згадали подвиг українського юнацтва. Викладачі суспільних дисциплін організували перегляд тематичних фільмів, студенти групи ДО-41  створили стінгазету до 105-их роковин бою під Крутами, віддали належну шану захисникам тоді ще дуже молодої Української Народної Республіки, в тому числі вихідцям з Галичини.

Бій українських воїнів проти більшовицької армії біля залізничної станції Крути на Чернігівщині затримав ворога на чотири дні.

Добровольцям вдалося утримали столицю на час, необхідний для підписання Брестського мирного договору з країнами Четверного Союзу. А це означало визнання самостійної Української Народної Республіки субʼєктом міжнародних відносин.

Під Крутами загинули, за різними оцінками, 70–100 оборонців України, у тому числі 27 вояків Студентської чоти, які потрапили в полон і були вбиті.Вшанування чину оборонців Крут – важлива частина нашої національної пам’яті, яка нагадує, що державність без армії неможлива. Хоробрість та жертовність крутянців зробила їх символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.